Какво е КРИЛ?

Антарктическият крил, малки подобни на скариди ракообразни създания, които обитават студените води на Южния ледовит океан, са не само жизненоважен компонент от морската хранителна верига, но и благодарение на тях светът се сдобива с една уникална хранителна добавка – маслото от крил. Този екстракт придоби популярност през последните години, заради богатия си състав от основни хранителни вещества.

Масло от крил: еликсир - богат на хранителни вещества!

Маслото от крил придобива огромна популярност в индустрията, свързана със здравословен начин на живот, заради забележителния си хранителен профил. Ползите от маслото от крил произтичат от неговия богат състав, който включва:

 • Омега-3

  Маслото от крил е отличен източник на омега-3 мастни киселини, особено ейкозапентаенова киселина (EPA) и докозахексаенова киселина (DHA). Омега-3 мастните киселини са полезни за сърцето, намаляват възпалението, подобряват когнитивната функция и поддържат цялостното сърдечно-съдово здраве.

 • Фосфолипиди

  За разлика от рибеното масло, което съдържа триглицериди, маслото от крил е богато на фосфолипиди. Фосфолипидите подобряват усвояването на омега-3 в тялото, което прави маслото от крил по-бионалично и ефективно.

 • Антиоксиданти

  Маслото от крил съдържа астаксантин, мощен антиоксидант, който предпазва омега-3 мастните киселини от окисляване. Това гарантира стабилността и свежестта на маслото, правейки го дълготрайно и го предпазва от гранясване.

 • Холин

  Холинът е основно хранително вещество, което играе решаваща роля за здравето на мозъка и функцията на черния дроб. Маслото от крил е добър източник на холин, поддържащ когнитивната функция и здравето на черния дроб.

1 на 4

Ползи за здравето

Богатият на хранителни вещества състав на маслото от крил е очевиден. Нека видим как те се отразяват на организма и какво влияние оказват на човешкото здраве.

Здрава сърдечно-съдова система

Доказано е, че омега-3 мастните киселини в маслото от крил намаляват нивата на триглицеридите, понижават кръвното налягане и подобряват цялостното сърдечно-съдово здраве. Редовната консумация може да помогне за намаляване на риска от сърдечни заболявания и инсулт.

Здрави стави и добра мобилност

Противовъзпалителните свойства на маслото от крил могат да облекчат симптомите на болки в ставите и скованост при състояния като артрит, което го прави естествен лек.

Ползи за мозъка

Омега-3 мастните киселини и фосфолипидите в маслото от крил поддържат когнитивната функция, подобряват паметта и могат да намалят риска от когнитивни заболявания, предизвикани вследствие на напреднала възраст.

Здрава и гладка кожа

Астаксантинът, мощният антиоксидант в маслото от крил, допринася за по-здрава и по-гладка кожа, като я предпазва от UV увреждане и намалява стареенето.

Здрав черен дроб

Холинът, съдържащ се в маслото от крил, поддържа функцията на черния дроб и подпомага процесите на детоксикация. 

Антарктическият крил и маслото, получено от него, предлагат множество ползи за здравето на човешкия организъм. От поддържане на здравето на сърцето и когнитивната функция до подобряване на здравето на ставите и външния вид на кожата, маслото от крил се превърна в популярна хранителна добавка за хора, търсещи естествени начини за подобряване на цялостното си благосъстояние. Както при всяка добавка, важно е да се консултирате със здравен специалист, преди да включите масло от крил в ежедневието си, за да сте сигурни, че е подходящо за вашите специфични здравни нужди. Със своите впечатляващи свойства, маслото от крил продължава да бъде силно ценено както от модерната медицина, така и от индустрията, концентрирана в здравословния и уелнес начин на живот.