Масло от крил - кога и как е препоръчително да го приемате?

Маслото от крил се извлича от малко скаридоподобно създание, обитаващо студените води на Антарктика. Антарктическият крил е жизненоважен компонент от хранителната верига и океанската екосистема. 

Маслото, което се произвежда в следствие на улов и обработка на този планктон, притежава изключително богат хранителен профил. Добивът му е строго регулиран и спазва редица международни екосъобразни норми и правила. 

Ежедневният прием на масло от крил има клинично доказани положителни ефекти върху човешкия организъм и здраве. Сред съставките му са Омега-3 мастни киселини, фосфолипиди, холин и астаксантин, които влияят върху добрата функция на сърдечно-съдовата система, черния дроб, имунитета, зрението, ставите, мозъка и метаболизма. 

В България компанията, която предоставя най-чистото масло от крил на пазара, е Фитофарма чрез бранда “Krilixir”, лансиран още през декември 2023 г. Серията предлагани хранителни добавки са подходящи както за хора, които се фокусират върху здравословния начин на живот, така и за всички, които искат да отделят внимание на себе си в по-ежедневен порядък. 

Масло от крил - какви са ползите от тази хранителна добавка?

В маслото от антарктически крил, както вече бе посочено, има редица полезни за тялото на човек нутриенти. Комбинацията от Омега-3 мастни киселини, фосфолипиди, холин, астаксантин и витамини е перфектна именно за за регулиране нивата на холестерола, за оптималното функциониране на сърдечно-съдовата система, за нормалната когнитивна функция и за подобряване на работата на черния дроб. 

Продуктите на Krilixir са фокусирани както върху общ здравен профил с “Krilixir Krill Oil, така и имат специализирана насоченост. С “Krilixir Fit”, “Krilixir Vision”, “Krilixir Hepalife”, “Krilixir Shield” и “Krilixir Cardio” клиентите получават съюзник в борбата за постигане на бърз метаболизъм, здрава имунна система, силно сърце, добро зрение, бърз метаболизъм и надежден черен дроб.  

  • Krilixir Fit” e продуктът, който подсилва имунната система и подобрява метаболизма. Неговият основен фокус е поддържането на здравословна загуба на тегло и на телесни мазнини. Хранителната добавка спомага и за поддържане на здравословни нива на кръвното налягане и сърдечната честота в покой, като регулира и стойностите на холестерола и триглицеридите. 
  • Krilixir Vision e сред хранителните добавки на Krilixir, които предпазват зрението от увреждане, намалява умората на очите и предпазва от дигитален стрес и синя светлина.
  • „Krilixir Hepalife” е ключът към здравия черен дроб. Продуктът допринася за нормалния метаболизъм и подпомага за поддържането на чернодробната функция на организма. 
  • Човек е загубен без добра имунна система. Отговорът на Krilixir e Krilixir Shield” - за здрав, силен и устойчив имунитет. Хранителната добавка допринася за нормалната функция на имунната система, за намаляване на умората и отпадналостта, за защитата на клетките от оксидативен стрес и за нормалния синтез на ДНК и клетъчно делене.
  • „Krilixir Cardio” от своя страна спомага за регулиране нивата на холестерола и кръвното налягане, действа за оптималното функциониране на сърдечно-съдовата система и  допринася за поддържането на нормални червени кръвни телца. Със своите Омега-3 мастни киселини е перфектният съюзник за здраво сърце. 

Кога и как се приема маслото от антарктически крил?

Препоръчителният прием на масло от крил е 2 капсули (1000 мг.) на ден с храната. Омега-3 индекса на 90% от населението е критично нисък и до 4 грама общо количество на Омега-3 е допустимо да се приема дневно. Към момента Омега-3 мастните киселини нямат допустима горна граница. 

Всички продукти от продуктовата гама Krilixir е препоръчително да се приемат по време или след хранене на равни интервали от време. “Krilixir Fit” е препоръчително да се приема сутрин след хранене. 

Хранителната добавка има най-добро действие в следствие на натрупване. За най-положителен ефект се препоръчва най-малко 12 седмици

Маслото от антарктически крил не трябва да се приема от хора, които страдат от алергии към ракообразни

При някои Омега-3 може да предизвика диария или разстроен стомах

Хранителната добавка няма негативен ефект при бременност. Напротив, наличието на Омега-3 мастни киселини и холин са необходими за доброто преминаване на всички фази на бременността

Продуктите на Krilixir нямат негативни ефекти в комбинация с други медикаменти или при хора, страдащи от диабет. 

Заключение:

Продуктите на бранда Krilixir са иновативни за българския пазар. Със своя опит, далновидност и експертиза Фитофарма успява да предостави най-добрата и чиста версия на масло от антарктически крил на своите клиенти. Постоянен прием на масло от крил има клинично доказани позитивни свойства върху човешкия организъм. Всички добавки на Krilixir имат състав, който е специфично насочен към отделна функция на организма и спомагат за цялостното балансирано и здравословно ежедневие. 

Хранителната добавка е добро допълнение към всяка една диета или режим. Тя обаче не бива да се възприема като заместител на разнообразното хранене и е употребата следва да бъде съобразено с персоналните специфики на всеки. 

Едно е сигурно. Маслото от крил е източник на енергия и баланс и е препоръчителна добавка към ежедневието на всички, които ценят себе си и здравето си!

FAQ:

1. Какво съдържа чистото масло от крил?

Чистото масло от крил съдържа Омега-3 мастни киселини, фосфолипиди, холин и астаксантин.

2. Какви са ползите от маслото от крил?

Маслото от крил подпомага функцията на сърцето, черния дроб, метаболизма, зрението, имунната система, ставите и мозъка.

3. Колко често трябва да приемам таблетки от масло от крил?

Препоръчителният прием на масло от крил е 2 капсули (1000 мг.) на ден с храната, като продуктите действат с натрупване – поне 12 седмици.

4. Кога не трябва да приемам масло от крил?

Масло от крил следва да не се приема от хора, които страдат от алергии към ракообразни. Хора с чувствителни стомаси следва също да са внимателни, тъй като има случаи на раздразнение или диария.